Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Crowdfunding / Wat is crowdfunden?
Wat is crowdfunden?

Wat is crowdfunden?

MAKUS gaat haar nieuwe MAKUS White Marble via een presale op de markt brengen. Een presale is een vorm van crowdfunden. Wat is dat en waarom gaat we dat doen? Lees er in deze blog meer over!
  • Wat is crowdfunden?

Letterlijk vertaald: financieren door de massa. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar een project volledig financieren. Zo hoef je als ondernemer niet bij grotere investeerders aan te kloppen.

Een voorverkoop van een product is ook een vorm van crowdfunding. Doordat producten voorafgaand aan productie worden aangeschaft, kan de ondernemer met die opbrengst de productie financieren. Er hoeft dus niet eerst geld geleend te worden voor financiering van de productie.

Een voorbeeld van een succesvolle campagne is die van het fietsenmerk VANMOOF. Met een crowdfunding via het platform Kickstarter hebben ze een nieuw model elektrische fiets geïntroduceerd. Benieuwd hoe ze het hebben aangepakt? Lees er hier meer over: VANMOOF Kickstarter.

  • Waarom vinden wij crowdfunden een goed idee voor de nieuwe MAKUS White Marble?

Wij vinden crowdfunding een prachtig principe en het past ook goed bij de introductie van de nieuwe MAKUS. Dat heeft meer dan een reden! Ten eerste het bovengenoemde principe, doordat men van tevoren het product aanschaft hoeven we geen externe financiering aan te trekken om de productie te financieren.

Wat ook fijn is aan crowdfunding is dat je een beeld krijgt hoe gewild het product is en daarmee een beeld krijgt hoeveel producten te maken. Het voorkomt dat je er te weinig maakt, maar nog belangrijker: dat je er niet te veel maakt. Overschot is zonde voor het milieu als je er uiteindelijk mee blijft zitten. Het kan ook leiden tot hoge voorraadkosten, die je als ondernemer wilt voorkomen.

En niet onbelangrijk, het is genieten om op deze manier met MAKUS bezig te zijn. Het is een ultiem traject om je creativiteit de vrije loop te laten gaan en om te zetten in actie. Dat is precies waar wij blij van worden.

  • Ik wil ook meedoen!

Word je hier enthousiast van en wil je met ons meesurfen op het crowdfund avontuur? Je bent welkom. Stuur ons een mailtje wat je leuk lijkt, dan nemen wij contact met je op. 

MAKUS mailen