Home / Over MAKUS

MAKUS
MAKUS geeft kleur aan de toekomst. We maken van de inductiekookplaat een interieurstuk. Want de keuken is je interieur, voor velen zelfs het belangrijkste onderdeel. MAKUS is geen zwart vlak op je aanrecht. Een MAKUS past bij je keuken en brengt harmonie in je keukenontwerp.

MEREL PHILIPPART
MAKUS is opgericht door Merel Philippart. Ze begon haar loopbaan als duurzaamheids-adviseur van woningen en wijken. Een ding werd haar duidelijk: alle noodzakelijke maatregelen (isoleren, ventileren, zonnepanelen, inductiekookplaten, etc) zijn lelijk en vaak kostbaar. Zonde! Er zit kleur in de toekomst, die moeten we er wel zelf aan geven. 

Merel heeft met MAKUS de inductiekookplaat omgetoverd tot smaakvol interieur-item. Merel “Met een MAKUS vergroot je de harmonie van je keuken ontwerp. MAKUS gaat voor koken met smaak op alle niveaus.” MAKUS heeft in 2018 de ASN Wereldprijs gewonnen.
 
 
Makus inductie kookplaat rose keuken
MILIEU IMPACT
We maken een elektrisch product, daarmee hebben we impact op het milieu. We proberen onze milieu-impact steeds verder te minimaliseren. We produceren bij onze buren, in Duitsland. Het keramische glas komt van het gerenommeerde Schott Ceran, winnaar van de German Sustainability Award.   

We hebben in kaart gebracht welke onderdelen de grootste milieu-impact hebben. Met het onderdeel dat de grootste impact heeft, experimenteren we momenteel hoe deze te minimaliseren. Dit doen we niet alleen voor onszelf, maar we proberen de hele sector hierin mee te nemen.

Wil je hier meer over weten of heb je ideeën hierover die je met ons wilt delen? Graag. Neem direct contact op met Merel: merel@makuskitchen.com.