Home / Over MAKUS
MAKUS 
MAKUS decoreert duurzaamheid, startend met de inductiekookplaat. Alle woningen in Nederland gaan van het aardgas af. Daar moet veel voor gebeuren. Laten we het leuk maken. Waarom is die inductieplaat altijd glimmend zwart en niet met een patroon of kleur die bij je keuken past? Met de MAKUS inductieplaat kook je in je eigen stijl.

Onze filosofie
MAKUS is opgericht door Merel Philippart. Als duurzaamheidsadviseur werkte ze samen met ministeries, gemeenten en bedrijven aan het vraagstuk hoe de energietransitie versneld kan worden. Met name gericht op woningen: hoe krijgen we die aardgasvrij en energieneutraal? De discussie ging vaak enkel over techniek en geld. 

Volgens Merel ligt juist hier de crux: het verhaal is eenzijdig, technisch en moeizaam. Komen mensen voor aantrekkelijke producten niet sneller in beweging? Is dat niet de kracht van producten als Tony’s Chocolonely, DOPPER en voor een groot deel ook Tesla? Dus dat is MAKUS gaan doen: MAKUS decoreert duurzaamheid. Startend met de inductiekookplaat. Wáárom is die zwart? Met het product heeft MAKUS in 2018 de publieksprijs van de ASN Wereldprijs gewonnen.

Milieu impact
Ook in ons eigen productieproces proberen we de milieu-impact te minimaliseren. Zo produceren we de inductieplaten bij onze buren in Duitsland. Het glas komt van het gerenommeerde merk  SCHOTT  CERAN®, winnaar van de German Sustainability Award. 
In de keukensector valt er nog veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. In een keer alles verbeteren is lastig, maar stapsgewijs verduurzamen we het product en proces zoveel mogelijk. Als je ideeën of suggesties hebt voor hoe we ons product of proces kunnen optimaliseren, dan horen we het graag!

Niet alleen
MAKUS is verbonden met volgende partijen: KOAK,  SCHOTT  CERAN®, Impact Hub Amsterdam, Witgoedreparaties.nl