Home / News

News

MAKUS x Keukenstudio Stormink

MAKUS x Keukenstudio Stormink

Voor deze design editie van MAKUS bezochten we Keukenstudio Stormink in Gorssel. Een van de eerste keukenzaken met een Honeycomb in hun showroom. Deze zaak bruist, inspireert en prikkelt! MAKUS en Stormink delen elkaars enthousiasme voor het nieuwe en verrassende. 

Wat is de kracht van Stormink?
De kracht van Keukenstudio Stormink zit hem in het feit dat alle medewerkers een interieurachtergrond hebben. Door te denken vanuit een visie die meer gericht is op interieur, ontstaan er ideeën die niet altijd voor de hand liggend zijn. We combineren onze technische ervaring en kwaliteit met een verfijnd oog voor schoonheid in vorm en detail en streven er naar de meest unieke en vernieuwende keukens ten toon te stellen. Dat maakt tevens dat wij zo enthousiast werden van MAKUS.” 

Vertel meer!
“Een nieuwe inductiekookplaat met een funfactor en een bijzonder verhaal. Een decoratief element in de hedendaagse keuken. Zelf combineerden wij de Honeycomb al op een gouden keuken en nu op een bronzen keuken, heel chique! Klanten zijn verrast door deze kookplaat. Niet eerder zagen ze een kookplaat die er zo leuk uit ziet. Eens wat anders dan het standaard zwart.”

En hoe reageren jullie klanten daarop?
“Onlangs nog was er een klant die aankwam met een plaatje van de roze kookplaat, of we zoiets ook konden leveren. Ja zeker!”

MAKUS x LEICHT Amsterdam

Design inductiekookplaat

Keukenstudio Asto en LEICHT Amsterdam zijn van dezelfde eigenaren (Benno en Martijn), het zijn wel twee verschillende concepten. Beide zaken beeldschoon. Het klikt met MAKUS. Het gedachtegoed en de designs werden direct gesnapt en omarmd. Ook dachten ze gelijk mee hoe ze het startende MAKUS verder konden helpen. Bijzonder en erg welkom.    

Wat typeert jullie en jullie keukenstudio’s?
“Eigentijds, persoonlijk en kwaliteit. De kwaliteit zit hem in veel facetten binnen onze organisatie. Van de keuze voor merken waar we mee werken tot aan de manier waarop we onze klanten bedienen, van rondleiding tot oplevering van de keuken. We doen niet alleen ons uiterste best, we hebben dankzij het feit dat we al bijna 50 jaar ervaring hebben en een familiebedrijf zijn een specifieke manier van service bieden, die ons uniek maakt. Dat wordt ook gewaardeerd door onze klanten. Met Asto zijn we een gerenommeerde naam in grootstedelijk Rotterdam en met LEICHT Kitchens Amsterdam hebben we een nieuw concept in de markt gezet. Dat eigentijdse karakter zit in ons DNA en laten we zien in onze showrooms en onze manier van onze klanten bedienen. Het persoonlijke zit uiteraard besloten in de familiewaarden die door onze vader, de oprichter van Asto Keukens, zijn geworteld binnen ons bedrijf en we in alle onderdelen uitdragen.”

Waar halen jullie de meeste lol uit?
“De meeste lol halen we uit het bedenken en uitvoeren van de meest uitdagende aanvragen van klanten. We kunnen vrijwel alle wensen vertalen naar een uitvoerbaar project doordat we met de merken die we voeren geen standaardkeukens ontwerpen, maar op maat gemaakt. We zijn altijd op zoek en in gesprek met leveranciers om hierover mee te denken, hoe we het nog mooier, leuker, beter werkbaar of logischer kunnen maken voor onze gezamenlijke klanten. En uiteraard het vinden van noviteiten die bij onze waarden passen. Het enthousiasme kunnen voelen en weer verder uitdragen en kansen creëren voor elkaar en uiteindelijk voor de eindklant.”

Jullie waren de eerste keukenstudio met een MAKUS: waarom werden jullie er zo enthousiast van?
“De verrassende en elegante manier waarop inductiekoken gepresenteerd kon worden. Hoe je een vast item in de keuken, doorgaans donker, ineens een eyecatcher was. Feitelijk een disruptie in het bestaande aanbod qua look ‘n feel. Daarnaast is de kwaliteit van de gekozen materialen van MAKUS iets waar ook ons hart sneller van gaat kloppen. De geweldige combinatie van esthetiek en kwaliteit werden we bijzonder enthousiast van. Waarbij het vernieuwende karakter van de kookplaat voor ons en onze klanten een bijzondere en eigentijdse uitbreiding van ons aanbod en verhaal biedt.”

Op bezoek bij: een MAKUS liefhebber

Op bezoek bij: een MAKUS liefhebber

Een unieke kookplaat op een unieke plek. Hans is een van de eerste MAKUS gebruikers en woont op een zelfgebouwde woonboot in het centrum van Amsterdam. Hans, vertel ons meer over je woonboot en je MAKUS!

Hoe kom je op deze prachtige woonboot terecht?  
“Nou, dat is al lang geleden. Ik wilde heel graag in de buurt van of op het water wonen. Na veel zoeken vond ik een oude, volledig uitgewoonde woonboot maar wel op een hele goede locatie. Ik heb twee jaar op de oude boot gewoond, en in de tussentijd de nieuwe ontworpen en gebouwd.”

Je ligt misschien wel op het meest gewilde woonboot plekje van Amsterdam, hoe voelt dat?
“Bevoorrecht! Al herkende 20 jaar geleden nog maar weinig mensen hoe goed dit plekje echt is. Station, tram, winkels, snelwegen, centrum en de polder. Alles binnen een paar honderd meter. Wat ik eigenlijk het fijnste vind is echter wat subtieler: doordat de Amstel hier zo breed is heb ik heel veel vrije lucht als ik naar buiten kijk. Dat is zó fijn: midden in de stad veel water en lucht om je heen.

Is het niet gek dat er continu boten door je achtertuin varen?
Dat valt wel mee, doordat ik net in een ‘knik’ lig varen de meeste wat verder van mij vandaan en heb ik er niet zoveel last van. Het is ook eigenlijk wel gezellig dat zo veel mensen van de Amstel genieten. Als ze maar niet te hard varen of super veel herrie maken dan vind ik het wel leuk.”

Je hoort wel eens: een woonboot, dat is altijd gedoe. Klopt dat?
Nee, dit is een woonark dus geen schip maar een betonnen bak. Daar zit gewoon nul onderhoud aan. Ik heb wel gekozen voor een houten opbouw die heeft wel liefde en aandacht nodig, maar dat zou op ‘t land niet anders zijn geweest.”

Wat zou je mensen adviseren wiens droom het is op een woonboot te wonen? “Zoeken, zoeken en nog meer zoeken. Er zijn echt nog steeds mogelijkheden zeker als je een beetje inventief bent. Het is echter wel duurder geworden dan 20 jaar geleden maar dat geldt voor heel Amsterdam.”

Is je boot ook een beetje duurzaam gebouwd?
“Toen ik de boot bouwde was ik al met duurzaamheid bezig, maar meer met de materialen dan met de energie. Alles is met FSC hout en duurzame materialen gemaakt. Ook is de boot goed geïsoleerd. In het begin had ik een paar zonnepanelen en een zonneboiler maar ik heb nu eindelijk een helemaal energie-neutrale woning. Met een warmtepomp die water uit de Amstel haalt. Dat werkt super. En met Infrarood-paneel, 400 liter boiler en natuurlijk de mooie MAKUS inductieplaat!”

Je bent een van de eerste kokers op een MAKUS! Waar had je het gezien? “Ik zag een plaatje op het internet toen het nog in ontwikkeling was. Ik had er jaren tegen op gezien om afstand te doen van mijn stoere gaskookplaat. Maar toen ik de mooie MAKUS inductieplaat zag dacht ik: nu heb je geen excuus meer, nu ga je om.”

En nu ligt ie te pronken in je keuken, ben je er blij mee?
“Jaaa! Ik ben er erg blij. Vooral omdat het niet zo’n grote dooie, zwarte plaat is maar een mooi design dat echt wat toevoegt aan mijn woning.”

Hoe is voor jou de overstap van gas naar inductie?
“Eerlijk is eerlijk, het was toch wel even wennen. Al mijn goede pannen moesten eruit en in het begin bakte ik af en toe wat aan, want het reageert zó snel, echt sneller dan gas. Inmiddels ben ik eraan gewend en gaat het prima.”

Adviseer je MAKUS aan anderen?
“Absoluut, het is een leuk en goed concept dat echt kan helpen in de energie-transitie. Veel mensen willen best wel veranderen maar het helpt als we het dan een beetje mooier en leuker kunnen maken.”