Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / Designers bij MAKUS: Merel en Mirjam
Designers bij MAKUS: Merel en Mirjam

Designers bij MAKUS: Merel en Mirjam

Mirjam en Merel zijn het ontwerpduo van MAKUS. Ze weten elkaar uit te dagen, te inspireren en te stimuleren. Zo komen ze tot prachtige nieuwe MAKUS designs. Nieuwsgierig naar dit duo? Lees hier meer over M&M.  

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Merel: “We kennen elkaar dankzij een programma voor duurzame ondernemers bij de Impact Hub in Amsterdam. Het leuke van dat programma was dat er veel interactie en uitwisseling was tussen alle verschillende ondernemers.”

Mirjam:” Iedereen hielp elkaar met zijn of haar kennis. Op die manier bleek al snel dat ik met mijn ontwerp-achtergrond (Design Academy Eindhoven), Merel kon helpen bij het verwezenlijken van haar ideeën voor MAKUS.”

Hoe komen jullie tot nieuwe ontwerpen?
Merel: “We zijn eigenlijk constant bezig met trends, op het gebied van kleuren en patronen maar ook sociale trends. Denk aan de betekenis van een keuken of de plek van de keuken in het huis.”

Mirjam: “Wat voor ons heel belangrijk is, is dat de ontwerpen uiteindelijk tijdloos zijn. Een inductieplaat koop je voor een lange tijd, je wil dan niet dat je binnen een aantal jaar bent uitgekeken op het ontwerp.

Als we een trend hebben gevonden die past bij MAKUS, werken we verschillende opties uit die we door een groep consumenten laten beoordelen.”

Wat is de kracht van jullie samenwerking?
Mirjam: ”Werken met Merel voelt niet als werken. We delen hetzelfde enthousiasme en dat versterkt elkaar. Verder hebben we ieder onze eigen expertises waarin we de ander volledig vertrouwen en aanvullen. Als Merel iets zegt waar ik het niet mee eens ben is dat vaak omdat zij iets benadert vanuit een heel ander oogpunt dan ikzelf. De discussie die er dan ontstaat zorgt ervoor dat we uiteindelijk tot het beste resultaat komen. Zo blijven we van elkaar leren.”

Merel: “Amen.”

Waar zijn jullie nu mee bezig?
Merel: “We willen het assortiment graag uitbreiden, met zowel designs als functionaliteiten. Zo zie je in de markt nu veel inductie met geïntegreerde afzuiging. Met het geven van ook die optie, bieden we nog meer mogelijkheden je keuken naar eigen smaak in te delen. Wij willen ervoor zorgen dat ook je inductiekookplaat past bij je keuken, om zo nóg meer mensen fossielvrij te laten koken!”