Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / Tagged: elektrische kookplaat
Binnen bij: Bettina Neseker

Binnen bij: Bettina Neseker

Een unieke kookplaat in een unieke keuken. Bettina Neseker zette met MAKUS het laatste accent op haar uitgesproken keuken. 

Kun je kort iets over jezelf vertellen?
“Ik ben Bettina Neseker en ik woon in Amsterdam Oud West, met kinderen en man. In 2013 heb ik CITYMOM opgezet: dé hotspot en lifestyle website voor moeders. Daarnaast ontwerp ik unieke kleden en spiegels via mijn merk STUDIO VACAY. In 2021 heb ik een opleiding interieurstyling gevolgd. Ik vind het te gek dat ik sindsdien van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Sinds dit jaar ben ik namelijk (ook) werkzaam als interieurstylist.”

Welke aspecten hebben een rol gespeeld bij het ontwerp van jullie keuken?
“Onze grote wens was een kookeiland. En dan wel een uniek exemplaar. Dat betekent dus niet van wit marmer bijvoorbeeld. Het moest echt een eyecatcher worden, het middelpunt van het huis.”

Jullie hebben gedurfde keuzes gemaakt, is dat alleen voor de keuken of komt dat terug in het gehele interieur?
“Ik hou van kleur. Dat zie je op verschillende plekken terug, zoals in alle slaapkamers en in de aanbouw op onze benedenverdieping. En ook in onze ‘Miami Vice’ toilet, dat lila tegels heeft met roze muren én roze wc en wasbak.”

Liep alles op rolletjes of zijn jullie ook tegen zaken aangelopen?
“Er liep weinig op rolletjes, maar dat wil ik graag achter mij laten. Niet meer over nadenken. Maar verbouwen, liever nooit meer.”

En, ben je blij met het resultaat?
“Heel erg blij. De keuken is precies wat ik mij had voorgesteld. De roze inductiekookplaat van MAKUS maakt hem helemaal af!”

Wat voor rol heeft de keuken in jullie gezinsleven?
“Ik wilde een kookeiland omdat het mij gezellig leek dat iedereen dan aan de bar hangt tijdens het koken. En eigenlijk zitten we nu alleen nog maar aan het kookeiland, en nooit meer aan tafel. Ontbijt, lunch, borrel en avondeten, alles is leuker aan het kookeiland. Ik zit er ook graag te werken. Kortom, eigenlijk zitten we er de hele dag! Het verbindt ons gezin. We hebben nog nooit zoveel tijd op een plek samen doorgebracht.” 

Wat adviseer je anderen bij het ontwerp van hun keuken?
“Handel naar je eigen behoeftes: wat vind je belangrijk in een keuken? Zelf hou ik niet van veel items op het aanrecht. Vandaar de keuze voor een kokend-waterkraan en een inductiekookplaat die mooi wegvallen in het geheel. Ik ben geen keukenprinses en daarom heb ik ook niet veel kookspullen, dus ook maar beperkte kastruimte. Dat zorgt voor een rustig interieur. Qua ontwerp raad ik ‘out of the box’ denken aan. De keuken is namelijk een plek die je meerdere keren per dag gebruikt, so make it a good one.”

Ben je blij met je MAKUS Simply Pink?
“Ik vind hem fantastisch. Ik was een beetje huiverig over inductie koken, maar daar vanaf dag één meteen aan gewend. Ik zou nu nooit meer anders willen. Daarbij vind ik het heel kindvriendelijk, zo zonder vlammen. Ook vind ik het mooi dat hij opgaat in de keuken zelf, dus niet zo’n zwarte opvallend vlak is. De MAKUS oogt rustig en past daardoor perfect bij ons interieur. Hij is echt uniek! Iedereen die onze keuken ziet, begint over de roze inductiekookplaat!”

Adviseer je MAKUS aan anderen?
“JAAAAAAA!!!!!”

 

De keukenrenovatie van de familie Egler: Het resultaat

De keukenrenovatie van de familie Egler: Het resultaat

Joris en Sabine Egler wonen met hun zoontje Otis in Haarlem wonen. Sabine werkt als textieldesigner voor Scotch & Soda. Joris is creative director bij TBWA\NEBOKO. Ze wonen in een prachtig pand dat begin vorige eeuw is gebouwd. We spraken ze al een keer eerder, destijds zaten ze midden in de verbouwing, waaronder de renovatie van de keuken. Met de grootste zorg werd elke ruimte vormgegeven. We bevroegen ze over gemaakte keuzes, het proces hoe ze tot die keuzes kwamen en wat ze het meest spannend vonden. Inmiddels is de verbouwing klaar en wij zijn natuurlijk benieuwd: heeft het uitgepakt zoals ze hadden beoogd en gehoopt?

Zijn jullie blij met het resultaat van de keuken?
“Heel erg. Het is echt een meubelstuk in ons huis. Hij maakt de ruimte en de kamer.” Jullie vonden de keuze van de rode vloer het meest spannend, hoe is dat uitgepakt? “De rode vloer is echt super mooi. Hij maakt de keuken uniek, niet iets wat je eerder hebt gezien. De finishing is alleen best gevoelig. Maar naar een tijdje wen je daar ook aan.” Waar zijn jullie het meest door verrast? “Het is redelijk uitgepakt zoals we hadden gehoopt. Als je de beslissing maakt is er een hoop onzekerheid, je vertrouwt op intuïtie maar je weet het nooit zeker. Als je het dan af ziet, is het een soort bevestiging van jezelf.”

Hoe bevalt het koken op inductie?
“Goed, buiten dat het er natuurlijk prachtig uitziet, heb je veel meer mogelijkheden in kooksnelheid. Het schoonmaken is ook een stuk praktischer. Dat is ook wel handig omdat we vaker iets laten overkoken.”

Zijn daar nu na de verbouwing nieuwe inzichten bij gekomen?
“Dat is het duurder uitpakt dan je denkt. Iedereen zegt het, maar het is waar. Wat niemand je vertelt is dat zodra je er woont je het ook zo weer bent vergeten.”

Sabine, anderhalf jaar geleden gaf je aan dat we meer Memphis/80’s terug gaan zien in interieur. Zie je dat nu al terug? Ook in jullie eigen interieur? “We hebben een koffietafel uit de jaren 80’s aangeschaft en lamp van studio Areti geïnspireerd op die periode.”

Joris, wat is jouw favoriete recept van Sabine? 
“Indian cauliflower Korma.”

Sabine, wat is jouw favoriete recept van Joris?
“Linguine met vongole.”

Tips van Sabine bij het renoveren of aanschaffen van een nieuwe keuken:

1. “Kijk naar de lange termijn. De levenscyclus van een keuken is langer dan welke trend dan ook. 

2. Zoek materialen uit die mooi blijven of mooier worden naarmate ze ouder worden.

3. Denk goed na over hoe je je keuken wilt gebruiken. Denk daarbij in verschillende zones: waar wil je koken, was je af, kletsen, etc.

4. Durf geld uit te geven aan mooie spullen en goede materialen. Het doet pijn, maar het is het uiteindelijk waard.”

Designers bij MAKUS: Merel en Mirjam

Designers bij MAKUS: Merel en Mirjam

Mirjam en Merel zijn het ontwerpduo van MAKUS. Ze weten elkaar uit te dagen, te inspireren en te stimuleren. Zo komen ze tot prachtige nieuwe MAKUS designs. Nieuwsgierig naar dit duo? Lees hier meer over M&M.  

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Merel: “We kennen elkaar dankzij een programma voor duurzame ondernemers bij de Impact Hub in Amsterdam. Het leuke van dat programma was dat er veel interactie en uitwisseling was tussen alle verschillende ondernemers.”

Mirjam:” Iedereen hielp elkaar met zijn of haar kennis. Op die manier bleek al snel dat ik met mijn ontwerp-achtergrond (Design Academy Eindhoven), Merel kon helpen bij het verwezenlijken van haar ideeën voor MAKUS.”

Hoe komen jullie tot nieuwe ontwerpen?
Merel: “We zijn eigenlijk constant bezig met trends, op het gebied van kleuren en patronen maar ook sociale trends. Denk aan de betekenis van een keuken of de plek van de keuken in het huis.”

Mirjam: “Wat voor ons heel belangrijk is, is dat de ontwerpen uiteindelijk tijdloos zijn. Een inductieplaat koop je voor een lange tijd, je wil dan niet dat je binnen een aantal jaar bent uitgekeken op het ontwerp.

Als we een trend hebben gevonden die past bij MAKUS, werken we verschillende opties uit die we door een groep consumenten laten beoordelen.”

Wat is de kracht van jullie samenwerking?
Mirjam: ”Werken met Merel voelt niet als werken. We delen hetzelfde enthousiasme en dat versterkt elkaar. Verder hebben we ieder onze eigen expertises waarin we de ander volledig vertrouwen en aanvullen. Als Merel iets zegt waar ik het niet mee eens ben is dat vaak omdat zij iets benadert vanuit een heel ander oogpunt dan ikzelf. De discussie die er dan ontstaat zorgt ervoor dat we uiteindelijk tot het beste resultaat komen. Zo blijven we van elkaar leren.”

Merel: “Amen.”

Waar zijn jullie nu mee bezig?
Merel: “We willen het assortiment graag uitbreiden, met zowel designs als functionaliteiten. Zo zie je in de markt nu veel inductie met geïntegreerde afzuiging. Met het geven van ook die optie, bieden we nog meer mogelijkheden je keuken naar eigen smaak in te delen. Wij willen ervoor zorgen dat ook je inductiekookplaat past bij je keuken, om zo nóg meer mensen fossielvrij te laten koken!”