Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / De keukenrenovatie van de familie Egler: Het resultaat
De keukenrenovatie van de familie Egler: Het resultaat

De keukenrenovatie van de familie Egler: Het resultaat

Joris en Sabine Egler wonen met hun zoontje Otis in Haarlem wonen. Sabine werkt als textieldesigner voor Scotch & Soda. Joris is creative director bij TBWA\NEBOKO. Ze wonen in een prachtig pand dat begin vorige eeuw is gebouwd. We spraken ze al een keer eerder, destijds zaten ze midden in de verbouwing, waaronder de renovatie van de keuken. Met de grootste zorg werd elke ruimte vormgegeven. We bevroegen ze over gemaakte keuzes, het proces hoe ze tot die keuzes kwamen en wat ze het meest spannend vonden. Inmiddels is de verbouwing klaar en wij zijn natuurlijk benieuwd: heeft het uitgepakt zoals ze hadden beoogd en gehoopt?

Zijn jullie blij met het resultaat van de keuken?
“Heel erg. Het is echt een meubelstuk in ons huis. Hij maakt de ruimte en de kamer.” Jullie vonden de keuze van de rode vloer het meest spannend, hoe is dat uitgepakt? “De rode vloer is echt super mooi. Hij maakt de keuken uniek, niet iets wat je eerder hebt gezien. De finishing is alleen best gevoelig. Maar naar een tijdje wen je daar ook aan.” Waar zijn jullie het meest door verrast? “Het is redelijk uitgepakt zoals we hadden gehoopt. Als je de beslissing maakt is er een hoop onzekerheid, je vertrouwt op intuïtie maar je weet het nooit zeker. Als je het dan af ziet, is het een soort bevestiging van jezelf.”

Hoe bevalt het koken op inductie?
“Goed, buiten dat het er natuurlijk prachtig uitziet, heb je veel meer mogelijkheden in kooksnelheid. Het schoonmaken is ook een stuk praktischer. Dat is ook wel handig omdat we vaker iets laten overkoken.”

Zijn daar nu na de verbouwing nieuwe inzichten bij gekomen?
“Dat is het duurder uitpakt dan je denkt. Iedereen zegt het, maar het is waar. Wat niemand je vertelt is dat zodra je er woont je het ook zo weer bent vergeten.”

Sabine, anderhalf jaar geleden gaf je aan dat we meer Memphis/80’s terug gaan zien in interieur. Zie je dat nu al terug? Ook in jullie eigen interieur? “We hebben een koffietafel uit de jaren 80’s aangeschaft en lamp van studio Areti geïnspireerd op die periode.”

Joris, wat is jouw favoriete recept van Sabine? 
“Indian cauliflower Korma.”

Sabine, wat is jouw favoriete recept van Joris?
“Linguine met vongole.”

Tips van Sabine bij het renoveren of aanschaffen van een nieuwe keuken:

1. “Kijk naar de lange termijn. De levenscyclus van een keuken is langer dan welke trend dan ook. 

2. Zoek materialen uit die mooi blijven of mooier worden naarmate ze ouder worden.

3. Denk goed na over hoe je je keuken wilt gebruiken. Denk daarbij in verschillende zones: waar wil je koken, was je af, kletsen, etc.

4. Durf geld uit te geven aan mooie spullen en goede materialen. Het doet pijn, maar het is het uiteindelijk waard.”