Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / Een inductiekookplaat met of zonder afzuiging?
Design inductiekookplaat

Een inductiekookplaat met of zonder afzuiging?

Duurzaam koken in stijl? Ga voor een design inductiekookplaat van MAKUS die kleurt bij jouw interieur. Nieuwsgierig? Bekijk onze collectie.

Wel of geen geïntegreerde afzuiging 
Heb je eindelijk de beslissing genomen om te koken op inductie, zijn er nog allemaal keuzes te maken in het type inductieplaat… Een van de eerste dilemma's die je waarschijnlijk gaat tegenkomen: een inductieplaat met geïntegreerde afzuiging of een inductieplaat zonder afzuiging erin en met een afzuigkap erboven. Eerst überhaupt meer weten over inductiekoken? Lees dan eerst deze blog.


MAKUS Simply Pink! met afzuigunit van Wave KP. Ontwerp en foto: Plan2000. 

Voor en-nadelen   
Er zijn verschillende kampen. Je hebt groot voorstanders van de afzuigkap erboven en je hebt ‘believers’ van de afzuiging in de kookplaat. Wat zijn de grootste voor- en nadelen van een inductiekookplaat met- en zonder geïntegreerde afzuiging?

 

Voordelen

Nadelen

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

 

 
Geen afzuigkap erboven meer nodig.

 

 

Minder ruimte op je kookplaat voor pannen.

Het afzuigsysteem neemt een deel van de onderliggende kastruimte in beslag.

Inductiekookplaat met afzuigkap erboven

Werkt beter dan een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging.

 Een afzuigkap neemt veel ruimte in. (Behalve een geïntegreerde plafond unit).

Prijs 
Vanaf ongeveer €1700,- kun je een kookplaat met afzuiging op internet bestellen. Je kunt goedkoper uit zijn met een losse kookplaat + afzuigkap. Wil een beetje mooie kookplaat met veel functies en heb je ook esthetische wensen voor de afzuigkap? Dan is de kans aanwezig dat je duurder uit bent dan een all-in-one kookplaat met geïntegreerde afzuiging.  


MAKUS Marble met afzuigunit van Wave KP. Foto: bij RhijnArt Keukens.

MAKUS met geïntegreerde afzuiging 
Met MAKUS zijn we bezig met de ontwikkeling van een model met geïntegreerde afzuiging. Deze komt in 2023 op de markt. We hebben er de tijd voor genomen. We willen namelijk een systeem dat én top functioneert én prachtig is geïntegreerd in de kookplaat.

Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Het is een seizoensupdate, dus je zal niet worden gespamd. 

Met een MAKUS design inductiekookplaat kook je duurzaam én stijlvol. Bekijk onze collectie en ontdek hoe je duurzaam kunt koken in stijl. Onze inductiekookplaten zijn geïnspireerd door de natuur, ontworpen in Nederland en geproduceerd in Duitsland volgens de hoogste kwaliteitsnormen.