Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / Binnen bij: Bettina Neseker
Binnen bij: Bettina Neseker

Binnen bij: Bettina Neseker

Een unieke kookplaat in een unieke keuken. Bettina Neseker zette met MAKUS het laatste accent op haar uitgesproken keuken. 

Kun je kort iets over jezelf vertellen?
“Ik ben Bettina Neseker en ik woon in Amsterdam Oud West, met kinderen en man. In 2013 heb ik CITYMOM opgezet: dé hotspot en lifestyle website voor moeders. Daarnaast ontwerp ik unieke kleden en spiegels via mijn merk STUDIO VACAY. In 2021 heb ik een opleiding interieurstyling gevolgd. Ik vind het te gek dat ik sindsdien van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Sinds dit jaar ben ik namelijk (ook) werkzaam als interieurstylist.”

Welke aspecten hebben een rol gespeeld bij het ontwerp van jullie keuken?
“Onze grote wens was een kookeiland. En dan wel een uniek exemplaar. Dat betekent dus niet van wit marmer bijvoorbeeld. Het moest echt een eyecatcher worden, het middelpunt van het huis.”

Jullie hebben gedurfde keuzes gemaakt, is dat alleen voor de keuken of komt dat terug in het gehele interieur?
“Ik hou van kleur. Dat zie je op verschillende plekken terug, zoals in alle slaapkamers en in de aanbouw op onze benedenverdieping. En ook in onze ‘Miami Vice’ toilet, dat lila tegels heeft met roze muren én roze wc en wasbak.”

Liep alles op rolletjes of zijn jullie ook tegen zaken aangelopen?
“Er liep weinig op rolletjes, maar dat wil ik graag achter mij laten. Niet meer over nadenken. Maar verbouwen, liever nooit meer.”

En, ben je blij met het resultaat?
“Heel erg blij. De keuken is precies wat ik mij had voorgesteld. De roze inductiekookplaat van MAKUS maakt hem helemaal af!”

Wat voor rol heeft de keuken in jullie gezinsleven?
“Ik wilde een kookeiland omdat het mij gezellig leek dat iedereen dan aan de bar hangt tijdens het koken. En eigenlijk zitten we nu alleen nog maar aan het kookeiland, en nooit meer aan tafel. Ontbijt, lunch, borrel en avondeten, alles is leuker aan het kookeiland. Ik zit er ook graag te werken. Kortom, eigenlijk zitten we er de hele dag! Het verbindt ons gezin. We hebben nog nooit zoveel tijd op een plek samen doorgebracht.” 

Wat adviseer je anderen bij het ontwerp van hun keuken?
“Handel naar je eigen behoeftes: wat vind je belangrijk in een keuken? Zelf hou ik niet van veel items op het aanrecht. Vandaar de keuze voor een kokend-waterkraan en een inductiekookplaat die mooi wegvallen in het geheel. Ik ben geen keukenprinses en daarom heb ik ook niet veel kookspullen, dus ook maar beperkte kastruimte. Dat zorgt voor een rustig interieur. Qua ontwerp raad ik ‘out of the box’ denken aan. De keuken is namelijk een plek die je meerdere keren per dag gebruikt, so make it a good one.”

Ben je blij met je MAKUS Simply Pink?
“Ik vind hem fantastisch. Ik was een beetje huiverig over inductie koken, maar daar vanaf dag één meteen aan gewend. Ik zou nu nooit meer anders willen. Daarbij vind ik het heel kindvriendelijk, zo zonder vlammen. Ook vind ik het mooi dat hij opgaat in de keuken zelf, dus niet zo’n zwarte opvallend vlak is. De MAKUS oogt rustig en past daardoor perfect bij ons interieur. Hij is echt uniek! Iedereen die onze keuken ziet, begint over de roze inductiekookplaat!”

Adviseer je MAKUS aan anderen?
“JAAAAAAA!!!!!”