Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / Tagged: keukendesign
Design inductiekookplaat

MAKUS x LEICHT Amsterdam

Keukenstudio Asto en LEICHT Amsterdam zijn van dezelfde eigenaren (Benno en Martijn), het zijn wel twee verschillende concepten. Beide zaken beeldschoon. Het klikt met MAKUS. Het gedachtegoed en de designs werden direct gesnapt en omarmd. Ook dachten ze gelijk mee hoe ze het startende MAKUS verder konden helpen. Bijzonder en erg welkom.    

Wat typeert jullie en jullie keukenstudio’s?
“Eigentijds, persoonlijk en kwaliteit. De kwaliteit zit hem in veel facetten binnen onze organisatie. Van de keuze voor merken waar we mee werken tot aan de manier waarop we onze klanten bedienen, van rondleiding tot oplevering van de keuken. We doen niet alleen ons uiterste best, we hebben dankzij het feit dat we al bijna 50 jaar ervaring hebben en een familiebedrijf zijn een specifieke manier van service bieden, die ons uniek maakt. Dat wordt ook gewaardeerd door onze klanten. Met Asto zijn we een gerenommeerde naam in grootstedelijk Rotterdam en met LEICHT Kitchens Amsterdam hebben we een nieuw concept in de markt gezet. Dat eigentijdse karakter zit in ons DNA en laten we zien in onze showrooms en onze manier van onze klanten bedienen. Het persoonlijke zit uiteraard besloten in de familiewaarden die door onze vader, de oprichter van Asto Keukens, zijn geworteld binnen ons bedrijf en we in alle onderdelen uitdragen.”

Waar halen jullie de meeste lol uit?
“De meeste lol halen we uit het bedenken en uitvoeren van de meest uitdagende aanvragen van klanten. We kunnen vrijwel alle wensen vertalen naar een uitvoerbaar project doordat we met de merken die we voeren geen standaardkeukens ontwerpen, maar op maat gemaakt. We zijn altijd op zoek en in gesprek met leveranciers om hierover mee te denken, hoe we het nog mooier, leuker, beter werkbaar of logischer kunnen maken voor onze gezamenlijke klanten. En uiteraard het vinden van noviteiten die bij onze waarden passen. Het enthousiasme kunnen voelen en weer verder uitdragen en kansen creëren voor elkaar en uiteindelijk voor de eindklant.”

Jullie waren de eerste keukenstudio met een MAKUS: waarom werden jullie er zo enthousiast van?
“De verrassende en elegante manier waarop inductiekoken gepresenteerd kon worden. Hoe je een vast item in de keuken, doorgaans donker, ineens een eyecatcher was. Feitelijk een disruptie in het bestaande aanbod qua look ‘n feel. Daarnaast is de kwaliteit van de gekozen materialen van MAKUS iets waar ook ons hart sneller van gaat kloppen. De geweldige combinatie van esthetiek en kwaliteit werden we bijzonder enthousiast van. Waarbij het vernieuwende karakter van de kookplaat voor ons en onze klanten een bijzondere en eigentijdse uitbreiding van ons aanbod en verhaal biedt.”

Designers bij MAKUS: Merel en Mirjam

Designers bij MAKUS: Merel en Mirjam

Mirjam en Merel zijn het ontwerpduo van MAKUS. Ze weten elkaar uit te dagen, te inspireren en te stimuleren. Zo komen ze tot prachtige nieuwe MAKUS designs. Nieuwsgierig naar dit duo? Lees hier meer over M&M.  

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Merel: “We kennen elkaar dankzij een programma voor duurzame ondernemers bij de Impact Hub in Amsterdam. Het leuke van dat programma was dat er veel interactie en uitwisseling was tussen alle verschillende ondernemers.”

Mirjam:” Iedereen hielp elkaar met zijn of haar kennis. Op die manier bleek al snel dat ik met mijn ontwerp-achtergrond (Design Academy Eindhoven), Merel kon helpen bij het verwezenlijken van haar ideeën voor MAKUS.”

Hoe komen jullie tot nieuwe ontwerpen?
Merel: “We zijn eigenlijk constant bezig met trends, op het gebied van kleuren en patronen maar ook sociale trends. Denk aan de betekenis van een keuken of de plek van de keuken in het huis.”

Mirjam: “Wat voor ons heel belangrijk is, is dat de ontwerpen uiteindelijk tijdloos zijn. Een inductieplaat koop je voor een lange tijd, je wil dan niet dat je binnen een aantal jaar bent uitgekeken op het ontwerp.

Als we een trend hebben gevonden die past bij MAKUS, werken we verschillende opties uit die we door een groep consumenten laten beoordelen.”

Wat is de kracht van jullie samenwerking?
Mirjam: ”Werken met Merel voelt niet als werken. We delen hetzelfde enthousiasme en dat versterkt elkaar. Verder hebben we ieder onze eigen expertises waarin we de ander volledig vertrouwen en aanvullen. Als Merel iets zegt waar ik het niet mee eens ben is dat vaak omdat zij iets benadert vanuit een heel ander oogpunt dan ikzelf. De discussie die er dan ontstaat zorgt ervoor dat we uiteindelijk tot het beste resultaat komen. Zo blijven we van elkaar leren.”

Merel: “Amen.”

Waar zijn jullie nu mee bezig?
Merel: “We willen het assortiment graag uitbreiden, met zowel designs als functionaliteiten. Zo zie je in de markt nu veel inductie met geïntegreerde afzuiging. Met het geven van ook die optie, bieden we nog meer mogelijkheden je keuken naar eigen smaak in te delen. Wij willen ervoor zorgen dat ook je inductiekookplaat past bij je keuken, om zo nóg meer mensen fossielvrij te laten koken!”