Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / MAKUS: inductiekoken met smaak
MAKUS: inductiekoken met smaak

MAKUS: inductiekoken met smaak

MAKUS is opgericht door Merel Philippart (33). Creatief onderneemster in hart en nieren. Merel droomt van een duurzame wereld die ook een lust is voor het oog. Daarin is volgens haar nog veel te winnen, waar ze dan ook met ziel en zaligheid aan werkt.

Waar staat MAKUS voor?

MAKUS staat voor inductiekoken met smaak.

Leg uit...

De energietransitie is onomkeerbaar. We moeten allemaal overstappen op elektrisch koken. Tegelijkertijd zien we keuken en woonkamer steeds meer versmelten. Het leven gebeurt in de woonkeuken! Zó zonde dat inductiekookplaten alleen functioneel ontworpen zijn en niet óók esthetisch. Daar brengt MAKUS verandering in. Wij zien de inductiekookplaat als integraal onderdeel van de keuken, zowel in functie als in design. Wij geven schoonheid aan de inductiekookplaat. Duurzaam koken in stijl. Dat is MAKUS.

Is MAKUS duurzamer dan andere merken?

We kijken kritisch naar de onderdelen die in een MAKUS inductiekookplaat zitten. Hoe worden ze gemaakt, waar komen ze vandaan en hoe worden ze gerecycled? Dat gaat stap voor stap. Met een aantal partners onderzoeken we de mogelijkheden voor het recyclen van keramisch glas. Wij willen ervoor zorgen dat oud keramisch glas weer kan worden gerecycled tot nieuw keramisch glas. Niet alleen voor MAKUS, maar voor de gehele sector. Alleen zo kunnen we echt impact hebben.

Hoe is het als relatief nieuw merk in de keukensector?
MAKUS wordt deels door de keukensector omarmd en deels niet helemaal begrepen. We worden minder goed begrepen als de factoren prijs en functionaliteit de boventoon voeren en esthetiek nauwelijks een rol speelt. Daartegenover zijn er de enthousiastelingen, die net als wij wild worden van vernieuwing en mooi ontworpen items. We vinden ze zowel in merken van andere apparatuur (zoals Quooker, Cosentino en Wave) als keukenzaken (zoals Sense Keukens, Asto en Stormink Keuken Studio).

Waar staat MAKUS over 5 jaar?
Iedereen die functionaliteit én looks van zijn of haar keuken hoog in het vaandel heeft, komt bij MAKUS uit voor de inductiekookplaat.