Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / Koken op inductie duurzamer dan koken op gas?
Koken op inductie duurzamer dan koken op gas?

Koken op inductie duurzamer dan koken op gas?

Van fossiele naar duurzame energiebronnen
Koken op inductie is de toekomst. We zitten namelijk midden in de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas naar het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zon, water en wind.

Van koken op gas naar inductie
Voor woningen betekent dat onder andere: niet meer met gas verwarmen én niet meer op gas koken. Een grote en mooie uitdaging. Voor het koken op gas bestaat een goed alternatief: koken op inductie. Een alternatief dat zelfs veel meer voordelen kent dat het koken op gas! Zoals: makkelijker schoon te maken, veiliger en mooier. Of ja, dat laatste daar verschillen de meningen natuurlijk over. Voor het vervangen van gas voor het verwarmen van je woning bestaan ook al goede alternatieven. Meer weten? Ga naar: https://www.hieropgewekt.nl/aardgasvrij-wonen

Is koken op inductie duurzamer dan koken op gas?
Op dit moment stoot het koken op inductie evenveel CO2 uit als het koken op gas. Dat komt omdat de elektriciteitsmix nog deels gas gestookt is. De elektriciteitsmix wordt echter steeds groener: gas maakt ruimte voor duurzame opgewekte energie uit zon en wind. Op termijn wordt het koken op inductie dus beter voor het milieu dat koken op gas. 

Groene energieleverancier
Onze tip: neem een groene energieleverancier. Dan zorg je ervoor dat jij in ieder geval bijdraagt het vergroenen van de energiemix. Volgens de consumentenbond zijn de volgende energieleveranciers de meest duurzame:

  • Pure Energie
  • Vrijopnaam 
  • Energie VanOns
  • Om | nieuwe energie
  • Powerpeers

Heb je vragen over dit blog of andere vragen over het koken op inductie? Neem dan contact met ons op. Je kunt mailen naar info@makuskitchen.com