Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / Restyle je keuken: tips
Restyle je keuken: tips

Restyle je keuken: tips

Je keuken pimpen
Ben je helemaal klaar met je keuken? Of, betrek je net een nieuwe woning, maar met een keuken die niet jouw smaak is? Dan is een eerste reactie vaak: die gaat er gelijk uit. De vraag is of het vervangen van de gehele keuken wel nodig is om er jouw eigen plek van te maken. Het is een kostbare exercitie en allesbehalve duurzaam.

Ons advies is: neem de keuken nog een keer goed onder de loep. Waar zit het ‘m precies in dat ie je niet aanstaat? De kleur, het materiaal van de kastjes, het aanrechtblad, etc. Het zou zomaar kunnen dat de keuken met een paar ingrepen omgetoverd kan worden tot een plek waar je je helemaal thuis voelt. Een aantal keuken-pimp tips:

Fronten: pimpen of vervangen
Je kastdeuren (fronten) zijn samen een groot oppervlak. Ze zijn daarmee een dominante factor in hoe je keuken eruitziet. In veel gevallen zijn de kastjes nog prima. Dan is het handiger om alleen je fronten te upgraden of te vervangen, dan om ook het binnenwerk te vervangen.

Er zijn inmiddels veel partijen die alleen frontjes leveren. De keuze is reuze aan materiaal en kleur. Veel partijen specialiseren zich volledig op IKEA- formaten. Een aantal kunnen hier ook van afwijken. We noemen er een aantal:

Als je fronten nog prima zijn, maar de kleur staat je niet aan. Kun je ze ook (laten) wrappen. Je kunt op verschillende plekken wrapfolie bestellen in uiteenlopende standaard kleuren. Er zijn ook partijen waar je wrap in een eigen kleur kunt laten maken. Zoals Custom Graphics

Accessoires
Accessoires klinkt misschien als een detail, maar accessoires hebben vaak een bepalende stempel op de look en feel van het interieur/de keuken. De truc is om accessoires zorgvuldig uit te kiezen en te zorgen dat het één verhaal vertelt.

Het gevaar ligt namelijk op de loer dat het aanrechtblad wordt gebruikt als afzetplek, ook wel ‘clutter’ in het Engels. Nu is ‘cluttercore’ op zichzelf juist een trend. Maar ook bij cluttercore gaat om een zorgvuldige selectie aan unieke en persoonlijke items, die jouw verhaal vertellen. 

Marktplaats is je vriend. Goed zoeken en je vindt de meest prachtige parels.

Ander werkblad
Zijn de frontjes nog prima, maar het aanrechtblad aan zijn eind? Ook deze kun je redelijk eenvoudig als los onderdeel vervangen. Afhankelijk van het materiaal, kun je hier zelf mee aan de slag. Zo is het redelijk eenvoudig om zelf een betonnen aanrecht te storten. 

Van gas naar inductie
Last but not least, is het ook relatief eenvoudig om je gastoestel met een inductiekookplaat te vervangen. Welke stappen je hiervoor moet nemen, is afhankelijk van je uitgangssituatie. Bijvoorbeeld of er al de juiste aansluiting in je keuken aanwezig is en hoe groot de uitsparing (het gat) in je aanrechtblad is. Heb je vragen over jouw specifieke situatie? Stuur dan een mail naar info@makuskitchen.com.

Pinterest
Pinterest is ook your best friend. Hier vind je boordevol inspiratie over het pimpen en restylen van je keuken. Soms kom je in een ‘loopje’ terecht met telkens dezelfde beelden. Dan is het handig om andere zoekwoorden te gebruiken of te switchen naar Engelse zoektermen.

Hoe meer je liefde en zorg je zelf in het restylen van je keuken stopt, hoe meer eigen het wordt. De moeite loont.

Succes en plezier om van je keuken jouw paleis te maken!