Bestel een sample van jouw favoriete MAKUS Bestel hier een sample van jouw favoriete MAKUS
Home / Blogs / Op bezoek bij: Corry en Martijn
Op bezoek bij: Corry en Martijn

Op bezoek bij: Corry en Martijn

We zijn op bezoek bij Corry en Martijn, die op een prachtige plek in Amsterdam wonen. Namelijk op de Prinsengracht. Sinds een aantal maanden koken ze op de MAKUS Marble. Waarom hebben ze de keuze voor het koken op inductie gemaakt en hoe bevalt het? 

Welke rol speelt de keuken in jullie leven?
“Onze keuken is onderdeel van onze woonkamer en heeft daarom zowel letterlijk als figuurlijk een centrale plek in ons leven. Hier komt ons gezin samen en ontmoeten we familie en vrienden. Samen eten en drinken is vaak de aanleiding om elkaar te ontmoeten en naar elkaars verhalen te luisteren. Maar eten geeft ons ook structuur gedurende de alledaagse dag. We vinden het belangrijk om als gezin iedere dag weer gezond te eten, tafel te dekken, kaarsje aan te doen en in alle rust te eten.”

Kom je wel eens in je ‘flow’ in de keuken en zo ja, kun je dat gevoel beschrijven?
“Ja zeker. Wij vinden het heel leuk om eten voor te bereiden met in gedachten hoe we onze gasten kunnen verwennen. Een week nadat de Marble was geïnstalleerd hadden we meteen al zo’n moment. Een 6-gangen diner voor 18 mensen ter ere van een verjaardag. Eerst gezamenlijk nagedacht over het menu, toen de boodschappen gedaan en daarna konden de voorbereidingen beginnen. Het was fantastisch hoe we op de laagste stand boter klaarden voor de ravioli, tegelijkertijd met de brugfuncties groene asperges konden grillen en op een ander kookpunt de courgettesoep aan het voorbereiden waren. Dat gaf veel energie.”

Wat zijn je favoriete momenten in de keuken?
“Het weekend is denk ik ons favoriete moment en dat komt vooral omdat we doordeweeks niet zo heel veel tijd hebben. In het weekend is er tijd om te experimenteren, organiseren we diners of bereiden we het eten voor de komende week voor. Rustig groenten wassen en snijden, nadenken hoe smaken samen komen en in welke volgorde je ze toevoegt. Geduld hebben voor het beste resultaat werkt mediterend en ontspannend.”

Wat was de reden dat jullie voor inductie kozen in plaats van gas?
“We vinden het belangrijk om onze footprint zo laag mogelijk te houden. We waren al helemaal over op Ledverlichting en hadden speciaal monumenten- dubbelglas. Inductie was een logische volgende stap om minder gas te verbruiken. We zaten vaak te stoeien op ons oude 5-pits gasfornuis, omdat we maar 2/3 gaspitten tegelijk konden gebruiken.”

Hoe bevalt het koken op inductie?
“Heel goed. Vanaf dag 1 gaat het koken super goed. De MAKUS reageert snel als je deze lager of hoger zet. Het is zelfs veel nauwkeuriger te regelen dan gas. Schoonmaken van de plaat is een verademing en het gestoei met pannen is verleden tijd. De vier kookzones zijn groot en meer dan genoeg.”

Missen jullie het koken op gas wel eens?
“Totaal niet. Opgegroeid met gas en een heel leven gekookt op gas dachten dat we wel even zouden moeten wennen, maar dat bleek totaal niet het geval te zijn.” Waarom hebben jullie voor de MAKUS Marble gekozen?

“We waren al verliefd op de Honeycomb. Als we dan toch een zwarte plaat in de keuken zouden nemen, dan liever zo’n mooi design. Zo volgden we MAKUS. Verheugd waren we toen we zagen dat de Marble werd geïntroduceerd. De Marble straalt een klassieke, luxe en tijdloze sfeer uit die ons bevalt en het nodigt uit te koken.”

Raden jullie MAKUS aan?
“Absoluut! Wij zijn erg blij dat MAKUS op ons pad is gekomen en raden het iedereen aan. De kookplaat is kwalitatief hoogstaand, MAKUS levert een zeer goede service, het is prachtig design en je draagt bij aan een meer circulaire economie.”