Home / Privacy statement MAKUS

27-01-2020

Je privacy is voor MAKUS van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de webwinkel www.makuskitchen.com allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met info@makuskitchen.com.

Afhandelen bestelling
Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij jou te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die je hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Voor het afhandelen van de bestellingen werken wij samen met

1) Onze betalingsprovider Mollie
2) Onze partner waarmee we biodiversiteit stimuleren is PTThee

Statistieken en profilering
We houden statistieken bij over het gebruik van onze webshop. Deze gebruiken we om onze shop te optimaliseren en jou de relevantste informatie te tonen. Door jouw persoonlijke voorkeuren te combineren kunnen wij je meer gerichte informatie toesturen. Hiervoor gebruiken we, op basis van jouw toestemming, je e-mailadres. Jouw informatie wordt 1 jaar bewaard. We respecteren jouw privacy te allen tijde, laat het ons dus vooral weten als je niet wilt dat wij jouw informatie gebruiken.

Reclame
Wij willen jou graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • Per e-mail
  • Via social media

    Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een emailadres waar je je kunt afmelden.

    Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
    Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

    In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

    Cookies
    Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel werken dan niet goed meer.

    Google Analytics
    Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij staan Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP- adressen niet anonimiseren.

    Beveiliging
    Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om je privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

    Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert

    Wijzigingen in deze privacyverklaring
    Wanneer onze webwinkel wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

    Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens
    Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

    Je hebt de volgende rechten:

    • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
    • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
    • het laten corrigeren van fouten
    • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
    • intrekken van toestemming
    • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

      Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

      Klacht indienen
      Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

      Contactgegevens MAKUS
      Formosastraat 49
      1094SW
      Amsterdam
      info@makuskitchen.com
      06 34828830